4D технологията в ултразвуковата диагностика – реален поглед в бъдещето! 

4D технологията в ултразвуковата диагностика - реален поглед в бъдещето! 

4D технологията в ултразвуковата диагностика – реален поглед в бъдещето! 

Какво е 4D Ехограф?

0D е въпросът, 1D – височината, 2D – равнината, а като се добави височината към равнината, получаваме триизмерна картина – това е 3D. Друг компонент (4D) е времето, добавено към предходните три компонента на изображението дава 4-измерен или четвъртият размер на обемното изображение. Тоест, обемният обект се движи и ние можем да го видим от всички страни в реално време.

4D Ехография в Пловдив
4D Ехография в Пловдив

Защо всички тези измервания са необходими в медицината?

Всеки бъдещ родител иска да види бебето си преди раждането. Толкова е интересно да знаеш как е там, как изглежда, какво прави. Повечето двойки очакват това, като първият път отидат на ултразвуково сканиране. И е толкова обидно да видим разочарованието си, когато напускат кабинета, защото само богатото въображение и коментарите на лекаря ни позволяват да разпознаем бъдещото бебе в тази „малка точица” и неговите мънички крака в тези „две бели точки“. Но днес погледът в бъдещето е реален! С появата на 4D  технологията при ултразвук бъдещите родители могат да разгледат бебето си в реално време.

 

 

 

 

4D Ехография в Пловдив
4D Ехография в Пловдив

С помощта на 4D  технологията, бъдещите родители могат да видят изображението на своето бебе, близо до снимката, и да видят движението на своето бебе в реално време. За нас лекарите обаче информацията, получена с помощта на 4D сензора, е много важна, т.к. обемните изображения осигуряват по-добър изглед на някои структури, които са трудно достъпни в двуизмерно изображение. Допълнителната информация е особено ценна за диагностицирането на външни дефекти в развитието на плода. От 10-тата седмица на бременността може да се видят: неговата поза, ръце, крака, пъпна връв, понякога в този период е възможно да се изследва лицето на малкото човече – но без подробности. Най-оптималният момент за 4D Ултразвук е от 12 до 32 седмица от бременността, а на около 18-21 седмици можете евентуално да се различи пола на детето.

Кабинетът е оборудван с ЕХОГРАФ от най-ново поколение – Chiston Qbit7, с 4D обемен траснсдюсер, 4.5 MHz. По време на ултразвуковото изследване  на екрана се показва снимка и видео изображение на плода. Издава се писмено становище и при желание се прави 3 D / 4 D  снимки и може да се записва видео изображения.

ЗАПАЗИ ЧАС за 4D Ехография

 

Related posts