Профилактични прегледи

Профилактични гинекологични прегледи, извършвани в кабинета

Ехография – ултразвукова диагностика

Ехография – ултразвукова диагностика на органите в малкия таз с мулти-честотен трансвагинален трансдюсер, с разгъване на образа до 180°. Сондата е напълно покрита с овлажнен кондом и се поставя във влагалището. Изследването позволява неинвазивен и високоинформативен оглед на органите на женската полова система – матка, тръби, яйчници и е основен диагностичен метод. Ехографията се прилага за изключване на тумори, кисти, възпаление, срастване, притискане отвън от туморни маси или увеличени лимфни възли. Изследването се провежда и при симптоми на необичайно вагинално кървене, затруднено уриниране, промяна в цикъла или липса на мензис, крампи и болка в тазовите органи, болезнен полов акт, вагинално течение. Резултатите от изследването са готови веднага и се заснемат на хартиен носител, който се прилага към досието. Запис от изследването се съхранява и на електронен носител и се архивира във файл на пациента. След изследването можете да възобновите обичайните си занимания.

Цитонамазка

Цитонамазка – скрининг на предракови изменения на маточната шийка

Тестване и типизиране на HPV (човешки папиломен вирус)

Пробата за ЧПВ – ДНК тест се взима така, както при материал за цитонамазка. Изследването представлява ДНК анализ на взетата проба и позволява да се установи наличието на вирусна ДНК в нея. HPV тестът се препоръчва успоредно с цитонамазката, като двете изследвания не са взаимозаменяеми.

Микробиологично изследване

Микробиологично изследванепри цервико-вагинални инфекции (вземане на влагалищен секрет и лечение при наличие на антибиограма).

Диагностика и лечение на менструални разстройства

Диагностика и лечение на менструални разстройства – дисфункционално маточно кръвотечение, което може да бъде свързано с хормонален дисбаланс или яйчникова киста, на полово предавани заболявания-генитален херпес, гонореа т.н.

Съвременни изследвания при съмнения за хламидиална инфекция (PCR тест), микоплазма, уреаплазма

Консултация за предпазване от нежелана бременност – назначаване орални контрацептиви.

Менопаузална хормонозаместителна терапия.

Поставяне и отстраняване на IUP (спирала).